Wołowina z Piemontese

Wołowina z bydła mięsnego rasy piemontese. Jedna z najlepszych i najbardziej wytrzymałych ras bydła na świecie, której kolebką są północno-zachodnie Włochy, region Piemontu otoczony Alpami. Walory tej rasy to wysoka wartość rzeźna, wyższe tempo przyrostów oraz ograniczone tempo odkładania tłuszczu podskórnego, co zapewnia kruchość i jasną barwę mięsa.

piemonte 2

Dodatkowe zalety naszej wołowiny to:

- niska zawartość tłuszczu oraz niska kaloryczność,
- bardzo niska zawartość cholesterolu, porównywalna do ryb,
- wysoka wartość biologiczna dzięki zawartości białka i innych wartości odżywczych
- wyjątkowa smakowitość na którą wpływa również zapach mięsa
- krótki czas przygotowywania mięsa do posiłku (połowę krótszy w porównaniu do ogólnie dostępnej wołowiny na rynku)